Wat zijn de voordelen en nadelen van een Turnkey of EPC?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Turnkey of EPC?
Beide methoden hebben hun voor- en nadelen. Maar om het onderscheid tussen een Turnkey en een EPC te begrijpen, is het noodzakelijk om te begrijpen wat een EPC is en wat een Turnkey is.

Turnkey. Een Turnkey wordt over het algemeen gedefinieerd als een product dat vooraf is goedgekeurd door een overheidsinstantie. De term wordt vaak toegepast op producten die worden gebruikt in de bouw en engineering en de bijbehorende diensten. Meestal heeft de overheidsinstelling een beoordeling gegeven van de kosten, materiaalefficiëntie, veiligheid en prestaties van het product, maar soms is het aan de klant of koper van een Turnkey om de juiste dienst te vinden om ervoor te zorgen dat het project op de juiste manier en binnen de gestelde termijn wordt afgerond.

Turnkey programma’s worden gebruikt wanneer een entiteit een concurrentievoordeel wil behalen ten opzichte van de concurrentie. De Turnkey kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot bepaalde informatie of om een bepaalde positie binnen een bedrijf te verwerven. Er zijn enkele voorbeelden van deze programma’s die beschikbaar zijn voor klanten in de markt, zoals IT, medisch, boekhoudkundig, detailhandel, productie en bouw.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een Turnkey is dat u in staat bent om een product te kopen en het te laten installeren en klaar te maken voor gebruik bij de klant. Het stelt de klant ook in staat om het ontwerp aan te passen aan zijn eigen smaak. Dit kan vooral voordelig zijn voor kleine bedrijven, die vaak de aangeboden producten regelmatig moeten aanpassen, of voor de medewerkers van het bedrijf die een tijdelijk contract hebben. Een ander voordeel van Turnkey producten is het gemak van installatie.

Aan de andere kant, als u kiest voor een Turnkey product, betekent dit niet dat het proces is voltooid en klaar is voor gebruik. Het kan enkele weken duren voordat u het product in gebruik kunt nemen. Afhankelijk van de Turnkey die u krijgt, kan het enkele honderden uren duren om het product in elkaar te zetten of kan het enkele dagen duren. Nadat de installatie is voltooid, moet u zorgen voor extra onderhoud en training.

De voordelen van een Turnkey en een EPA zijn onder andere dat beide de klant toegang geven tot de producten en diensten van een andere en vertrouwde bron. Daarnaast worden beide producten aan uw deur geleverd. Zodra u de Turnkey heeft gekocht hoeft u niet meer te wachten op een levering van een groothandelaar of een leverancier, omdat de producten direct naar uw huis worden verzonden. Bovendien hoeft noch de EPC, noch de Turnkey te worden goedgekeurd door een overheidsinstantie of een derde partij.

Een ander belangrijk voordeel is dat beide producten kunnen worden aangepast aan de eisen van de klant. Als een bedrijf bijvoorbeeld veel vestigingen of afdelingen heeft en elke afdeling zijn eigen werk doet, kunt u met een Turnkey beschikken over één bron voor al uw technische specificaties, apparatuur, benodigdheden en software. De EPC daarentegen vergt veel werk om veranderingen door te voeren. De software is verschillend afhankelijk van de grootte van de organisatie en kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

Tot slot biedt de Turnkey u het gemak van een compleet systeem voor het gehele project. Dit is een groot gemak als u op zoek bent naar aanpassingen en ervoor wilt zorgen dat alles de eerste keer perfect is. Een EPC komt ook met een eigen inrichtingsproces, dat bestaat uit het ontwerpen en bouwen van de fysieke site, training en onderhoud en een scala aan technische gereedschappen en apparatuur, maar dit onderdeel is niet nodig in het geval van de Turnkey.


Veranda

Voor een veranda op maat moet je bij Van Der Bauwhede zijn. Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl

Traplift

Comfortlift heeft het meest uitgebreide aanbod trapliften in België tegen voordelige prijzen. Wij installeren een traplift op maat van uw trap.  Kom nu zelf onze liften bekijken en uitproberen in één van onze ✓Showrooms Wemmel en Waregem ✓Ontvang een gratis offerte op maat!

Devan Stellingbouw – Stellingbouw

Gespecialiseerd in het plaatsen van allerhande stellingen. Gratis offerte! Elk project op maat. Gratis offerte op maat. Meer dan 10jaar ervaring. Vakkennis in huis. Services: stellingbouw woning, stellingbouw utiliteit, dakrandbeveiliging, verhuur, Metselwerken.